"Hvis dere ikka veit, kryss her..

Är det inte lite märkligt hur livet ibland förändras i en kovändning- klumpigt men ändå tvärt?

I måndags började mitt nya liv i en barnehage som heter Grefsentunet. Bara att vara tillbaka i Norge känns lite snopet då jag bestämde redan på Gardemoen att aldrig sätta min fot som skattebetalare i Norge igen.. Inte för norrbaggarnas idiotiska arbetsmoral eller knäppa humor utan för att ta del av den norska byråkratin är som att köra huvudet i väggen.
Men hur som helst blev jag över mig given när Marianne ringde och frågade om jag var intresserad av att jobba i Norge. Pinsamt nog svarade jag nog ja innan hon ens sagt vad det handlade om.

Efter att ha spenderat en välbehövlig vecka hos syrran och Johan åkte jag på intervju på torsdan och började fyra dagar senare som "personlig assistent" på 50 procent.
Så den senaste veckan har alltså bestått av idel nya barn att lära sig namnen på, lite ångest över behovet av att passa in, en läckande luftmadrass och krångliga blanketter...

Ända sedan jag åkte "tricken" första gången har jag roat mig med att räkna svenska bilar(eller om man ska klassa det som tvångstankar?).
Har kommit fram till att de flesta svenskar faktiskt inte tar bilen... har bara räknat till tre..

Besöket på skattekontoret är ju också en obligatorisk pina som alla utländska arbetare måste utstå.
Och herregud va många vi är! Närmare hundra människor som kommer, går, eller -
som dom flesta gör- väntar på att någon av personalen i lucka 1-30 ropar ut just deras nummer på skärmen bara för att, som i mitt fall, inse att dom har tagit fel sorts kölapp.
Men medan du väntar kan du fylla i den gula blanketten som frågar precis allt du inte kan svara på.
Hvor lenge skall dere oppholdes i Norge?
Tilflyttningsadrasse?
Norska personnummer?

Efter en stund kom jag på mig själv med att leta efter frågan jag faktiskt kunde svara på- Hvis dere ikke veit, kryss her. Men dom frågade aldrig om det.


Med denna blogg
vill jag få reflektera över mig själv, vad som händer och dom jag tycker om. Jag hoppas den kommer till nytta för något eller någon, om inte annars blir det en källa till mitt nya förvirrande men spännande nya liv som svörsken Grefsen.

                                                                                                                               


        //tove


RSS 2.0